Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w galarecie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
3 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
35 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 ziaren pieprzu czarnego
-
3 goździki suszone
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
20 g oleju
-
1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
75 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
-
75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
4 łyżeczki żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
-
cytryn ekologiczne, pokrojone na ok. 2 cm kawałki, do skropienia galarety
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
547.3 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
731 kJ /
174.7 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba po grecku
45 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Bigos
1 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min