Kurczak w galarecie

Kurczak w galarecie

4.8 12 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
3 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 35 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 35 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 goździki suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 20 g oleju
  • 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • 75 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
  • 75 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 4 łyżeczki żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • cytryn ekologiczne, pokrojone na ok. 2 cm kawałki, do skropienia galarety

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 547.3 mg
Białko 21.7 g
Kalorie 731 kJ / 174.7 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 13.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...