Merluza a la gallega

Merluza a la gallega

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 raciones

Składniki

  • 3 rodajas de merluza
  • 1 cucharadita de sal
  • 400 g de patatas chascadas
  • 200 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca pequeña
  • 100 g de cebolla cortada en juliana
  • 3 hojas de perejil fresco
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para pincelar el Varoma)
  • 20 g de dientes de ajo fileteados
  • 1 cucharada de pimentón dulce

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 470 kcal / 1966 kJ
Białko 44.9 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 915.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...