Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 cebollas rojas (aprox. 200 g) cortadas en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 1 pellizco de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 100 g de jamón ibérico picado
- 2 cucharadas de pulpa de pimiento choricero
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 100 g de agua
- 6 trozos de bacalao en salazón remojado y desalado
- perejil fresco picado para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1460 kJ / 348 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Bacalao confitado al ajoarriero
1 Std.
Bacalao fresco con ajada
30min
Bacalao con langostinos
1 Std.
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Lubina en salsa de salmorreta
25 Min
Bacalao en salsa verde
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 Std.
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Bonito en escabeche
24h 25min
Bacalao Club Ranero
1 Std.