Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 250 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas de 2 cm
- 180 g de zanahoria pelada y cortada en rodajas finas
- 250 g de patatas peladas y chascadas en trozos de aprox. 4 cm
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de lomos de merluza congelada en trozos medianos
- 50 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 770 kJ / 183 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Merluza con patatas y salsa de tomate
50 Min
Merluza con calabaza y patata
40min
Albóndigas con salsa de tomate
45min
Albóndigas de ternera en salsa de verduras
50 Min
Merluza a la gallega
40min
Merluza al vapor de almejas
30min
Ternera a la jardinera con huevos poché
40min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30min
Pez espada con judías verdes y aceitunas
40min
Solomillo de ternera al vapor con patatas panadera para dos
20min
Verduras y pavo al vapor
30min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35 Min