Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 150 g de cebolla
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 6 - 8 pimientos del piquillo
- 1 cucharada de pulpa de pimiento choricero
- 300 g de patatas peladas, cortadas en cuartos y luego en rebanadas de 5 mm
-
150
g de salsa de tomate
lub 150 g de tomate frito - 100 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 500 - 600 g de bacalao en salazón remojado y desalado (con la piel hacia arriba)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 943 kJ / 226 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Bacalao al estilo de Soutelo
25min
Merluza a la gallega
40min
Bacalao confitado al ajoarriero
1 godz.
Bacalao fresco con ajada
30min
Marmitako para dos
30min
Chipirones rellenos
1 godz. 10 min
Bonito a la riojana
50min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 godz.
Bacalao Club Ranero
1 godz.
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min
Marmitako
40min