Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 almejas frescas
- 8 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 3 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 10 g de harina de trigo
- 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada (opcjonalnie)
- 100 g de vino blanco
-
300
g de caldo de pescado
lub 300 g de agua - 2 huevos envueltos en film transparente
- 4 rodajas de merluza gruesas (800 g)
- 4 pellizcos de sal
- 4 - 8 espárragos blancos (en conserva)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1079.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1 godz.
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Bacalao en salsa verde
30min
Pescadilla con langostinos en salsa
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 godz.
Bacalao con gambones y almejas
45min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min
Rape en salsa americana
1 godz.