Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para untar)
- 100 g de vino blanco
- 200 g de agua (y un poco más para disolver la harina)
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 5 - 6 rodajas de merluza (aprox. 1 kg)
- 200 g de chirlas frescas (cubiertas con agua fría y 1 cucharada de sal)
- 10 g de harina
- 150 - 200 g de gambas crudas peladas
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40 Min
Bacalao con langostinos
1h
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 min
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Almejas a la marinera
30 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Merluza a la koskera
45 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Merluza rellena con ajada de gambas
40 Min
Fideuá de mariscos
45 min