Merluza a la gallega

Merluza a la gallega

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 raciones

Składniki

  • aceite de oliva virgen extra para pincelar
  • 8 rodajas de merluza
  • 2 ½ cucharaditas de sal
  • 1000 g de patatas chascadas
  • 550 g de agua
  • 1 - 2 hojas de laurel secas
  • 270 g de cebolla cortada en juliana
  • 8 - 10 hojas de perejil fresco
  • 120 g de aceite de oliva virgen extra
  • 50 g de dientes de ajo fileteados
  • 2 cucharadas de pimentón dulce

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 446 kcal / 1868 kJ
Białko 44.7 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 28.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 865.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...