麻婆豆腐

麻婆豆腐

4.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 人份

Składniki

  • 蒜頭
    15 克
  • 15 克
  • 豬絞肉
    230 克
  • 板豆腐 切塊(約1.5公分)
    450 克
  • 蠔油
    3 大匙
  • 辣豆瓣醬
    3 大匙
  • 鹽 (opcjonalnie)
    ¼ 茶匙
  • 香油
    10 克
  • 切蔥花
    1 根

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 837 mg
Białko 14.6 g
Kalorie 867.3 kJ / 207.5 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 23.8 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...