Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
克 牛肉, 切絲
lub 200 克 火鍋牛肉片 - 1 茶匙 米酒
- 1 ½ 大匙 油
- 2 大匙 蠔油
- ½ 茶匙 太白粉
- 10 克 蒜頭
- 10 克 新鮮紅辣椒, 切斜片
- 150 克 韭黃, 切段
- 1 茶匙 醬油
- 1 茶匙 魚露
- 1 茶匙 沙茶醬
- 150 克 水, 需視情況多備一些
- 30 克 寬粉條 ,以水沖洗至軟
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1135 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6.887 g
- Węglowodany
- 5.987 g
- Tłuszcz
- 23.986 g
- Błonnik
- 1.351 g