Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
魚香肉絲
- 15 克 蒜頭
- 15 克 油
- 200 克 豬肉絲
- 70 克 青椒 ,切絲
- 70 克 紅蘿蔔 ,去皮,切絲
- 70 克 新鮮黑木耳 ,切絲
- 70 克 竹筍 ,切絲
- 1 大匙 辣豆瓣醬
- 1 大匙 醬油
- 1 茶匙 米酒
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 二砂糖
蒸煮
- 1200 克 水
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3617.7 kJ / 865.5 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 94.7 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 68.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 783.1 mg