Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 克 冷開水
- 15 克 醬油
- 5 克 糖
- 15 克 蕃茄醬
- 1 茶匙 太白粉
- 1000 克 水 (川燙用)
- 10 克 米酒
- 25 克 薑, 切片
- 300 克 大腸頭, 切片
- 15 克 花椒油
- 1 茶匙 花椒粒
- 10 克 蒜頭, 切片
- 15 克 蔥, 切段(5公分)
- 30 克 酸菜, 切片
- 15 克 鹽味花生, 烘烤
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 1 g