Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 豬肋排, 切塊
- 10 克 蒜頭
- 1 根 新鮮紅辣椒, 去籽,切段
-
2
大匙 豆豉 ,乾的
lub 1 大匙 蔭豆豉 - 1 大匙 蠔油
- 1 大匙 醬油
- 1 大匙 米酒
- ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 大匙 太白粉
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 500 克 水, 蒸煮用
- 10 克 蔥, 切蔥花,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1499 kJ / 358 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 0.6 g