Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

5.0 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    65 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    700 g
  • cynamonu, mielonego
    1 ¾ łyżeczki
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    90 g
    90 g cukru
  • płatków owsianych
    90 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    90 g
    90 g mąki pszennej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 255 kcal / 1067.1 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 5.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...