
Urządzenia i Akcesoria
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
16 kawałków
Składniki
Owsiana kruszonka
-
płatków owsianych60 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego40 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
mąki pszennej30 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki60 g
Kruchy spód
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki120 g
-
cukru pudru50 - 60 g
-
cukru waniliowego1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu150 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Nadzienie jabłkowe
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
masła15 - 20 g
-
mąki ziemniaczanej2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
190.9 kcal /
799.3 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
34.1 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska