Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g migdałów, ze skórką
-
150 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
800 g jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wegańskie lody waniliowe
-
2 laski wanilii
-
60 g cukru
-
260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
117 mg
Białko
11 g
Kalorie
2220 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Jabłka pod kruszonką
55min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3h 40min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35min
Kawowy sos karmelowy
45min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35min