Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g migdałów, ze skórką
-
150 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
800 g jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wegańskie lody waniliowe
-
2 laski wanilii
-
60 g cukru
-
260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
117 mg
Białko
11 g
Kalorie
2220 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Borówki pod kruszonką
50min
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2h 35min
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
45min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Trifle z rabarbarem
2h 45min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Jabłka pod kruszonką
55min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50min
Zefir truskawkowy z bezami
15min
Jagodowe frappuccino
3h 25min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min