Wersje kompatybilne
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
- 100 g margaryny, wegańskiej, zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g migdałów, ze skórką
- 100 g cukru
- 150 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 800 jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Wegańskie lody waniliowe
- 2 laski wanilii
- 60 g cukru
- 260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
- 1 szczypta soli
- 200 g pasty z orzechów nerkowca
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 Min
Brownie z tahini
45 Min
Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą
4 Std. 30 Min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1 godz. 40 min
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 Min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6h 25min
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Meksykańska pasta z fasoli
20min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 Min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Jabłka pod kruszonką
55min
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min