Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

4.8 71 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

Wegańskie jabłka pod kruszonką
  • margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
    100 g
  • migdałów, ze skórką
    150 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • cukru
    100 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    800 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Wegańskie lody waniliowe
  • laski wanilii
    2
  • cukru
    60 g
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    260 g
  • pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 530 kcal / 2220 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 117 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...