
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego100 g
-
migdałów, ze skórką150 g
-
mąki pszennej150 g
-
cukru100 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki800 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wegańskie lody waniliowe
-
laski wanilii2
-
cukru60 g
-
kostek lodu (patrz wskazówka)260 g
-
pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)200 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530 kcal /
2220 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
117 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Borówki pod kruszonką
50 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Jabłka pod kruszonką
55 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min