Urządzenia i Akcesoria
Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcji
Składniki
-
45 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
330 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
45 g cukru45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
45 g płatków owsianych
-
45 g mąki pszennej45 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1055.3 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min