Urządzenia i Akcesoria
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
3 - 4 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
-
500 g jabłek winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
-
4 jajka
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
450 g mleka
-
100 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
30 g skrobi kukurydzianej30 g skrobi ziemniaczanej
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
330.9 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
1812.6 kJ /
433.2 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
52.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Kasza manna
15 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Deser z kaszy manny
20 min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Racuchy na maślance
30 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min