
Urządzenia i Akcesoria
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki3 - 4
-
jabłek winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki500 g
-
jajka4
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mleka450 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
twarogu, chudego podzielonego na kawałki200 g
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.2 kcal /
1812.6 kJ
Białko
12.9 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
52.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
330.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9 godz.
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Placki z serka wiejskiego
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min