Minestra di verze e patate

Minestra di verze e patate

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
5 porzioni

Składniki

  • 60 g di carota pelata e a pezzi
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 60 g di porro a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 430 g di foglie di verza a listarelle
  • 220 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm)
  • 840 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 144.9 kcal / 606.4 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 74.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...