Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia

Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia

4.7 196 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di pecorino a pezzi (3 cm)
  • 80 g di cipolla a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di salsiccia senza pelle, a pezzi (2 cm)
  • 900 g di acqua
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • 200 g di farro sciacquato in acqua corrente e scolato
  • 230 g di cavolo nero pulito e a listarelle
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 405.5 kcal / 1696.7 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 530 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...