Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.

Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.

4.5 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Porri al vapore
  • 400 g di porri a rondelle
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Zuppa di patate, verza e fagioli
  • 40 g di porro a pezzi
  • 90 g di carota pelata e a pezzi
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di sedano a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di patate pelate e a cubetti (1 cm)
  • 300 g di verza a listarelle
  • 850 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale
  • 4 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • fili di erba cipollina fresca tritati a piacere
  • 250 g di fagioli borlotti in scatola sgocciolati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 701.3 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 1290 kJ / 308.3 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 32.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...