Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di cavolo verza a listarelle (0.5-1 cm, peso netto)
- 50 g di aceto di vino bianco
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 693.1 kJ / 165.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 622.9 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 Min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Contorno di cavolo nero
20 min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Carciofi stufati
30min
Zucchine alla menta
30min
Radicchio in saor
3 godz. 45 min
Melanzane trifolate
40min
Cicorie stufate
35 Min
Cavolo rosso stufato
45min