Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di cavolo verza a listarelle (0.5-1 cm, peso netto)
- 50 g di aceto di vino bianco
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 693.1 kJ / 165.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 622.9 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40min
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50min
Cavolo rosso stufato
45min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min
Contorno di cavolo nero
20min
Salamelle con le verze
1h 5min
Cime di rapa stufate
55 min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 min