Cicorie stufate

Cicorie stufate

4.5 186 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco (opcjonalnie) sbriciolato
  • 8 pomodori ciliegino a metà
  • 650 g di cicoria tipo catalogna, lavate e a pezzi (10-15 cm, peso netto)
  • 50 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 2 - 3 cucchiai di pecorino stagionato grattugiato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.1 g
Kalorie 506 kJ / 121 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...