
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Pikantne ziemniaki z papryką
-
75 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
⅓ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ½ - 2 ½ papryczki chili, suszone
-
1 ½ łyżeczki soli
-
900 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
750 - 850 g czerwonych papryk (4-5 szt), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
15 - 25 g oleju
Pulpety
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ½ - 2 ½ ząbka czosnku
-
750 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
110 g bułki tartej
-
75 g mleka
-
15 - 20 g musztardy
-
1 ½ jajka
-
3 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
690.8 kcal /
2890.2 kJ
Białko
36.4 g
Tłuszcz
38.1 g
Węglowodany
52.4 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
29.4 g
Sód
1623.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska