Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

4.8 260 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Pikantne ziemniaki z papryką
  • 75 - 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ⅓ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ½ - 2 ½ papryczki chili, suszone
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 900 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    900 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 750 - 850 g czerwonych papryk (4-5 szt), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 15 - 25 g oleju
Pulpety
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ½ - 2 ½ ząbka czosnku
  • 750 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 110 g bułki tartej
  • 75 g mleka
  • 15 - 20 g musztardy
  • 1 ½ jajka
  • 3 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 690.8 kcal / 2890.2 kJ
Białko 36.4 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 29.4 g
Sód 1623.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...