
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki120 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oleju rzepakowego15 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, pokrojonej w 2-3 mm plastry200 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki250 - 300 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata450 - 500 g
-
wody200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego1 łyżeczka
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski 4 cm x 0,5 cm½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
654.4 kcal /
2737.9 kJ
Białko
28.1 g
Tłuszcz
27.9 g
Węglowodany
74.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
1286.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska