Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą

4.7 4.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    120 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
    200 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    250 - 300 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    450 - 500 g
  • wody
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • czosnku, mielonego
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu penne
    300 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski 4 cm x 0,5 cm
    ½

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 654.4 kcal / 2737.9 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 27.9 g
Węglowodany 74.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 1286.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...