Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką

4.8 104 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

Pikantne ziemniaki z papryką
  • 25 - 35 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ - 1 papryczka chili, suszona
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    300 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 250 - 300 g czerwonych papryk (1-2 szt), bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 5 - 10 g oleju
Pulpety
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 40 g bułki tartej
  • 25 g mleka
  • 5 - 10 g musztardy
  • ½ jajka
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1669.8 mg
Białko 37.5 g
Kalorie 2940.2 kJ / 702.7 kcal
Tłuszcz 37.6 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 29.1 g
Węglowodany 55.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...