
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w sosie maślanym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 - 110 g cebuli przekrojonej na pół
-
6 ząbki czosnku
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 - 650 g krewetek, surowych, obranych
-
15 g soku z cytryny
-
10 g miodu
-
75 g białego wina, wytrawnego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246.2 kcal /
1030 kJ
Białko
14.9 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
5.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1079.6 mg