![Delikatne rumienienie krewetek Delikatne rumienienie krewetek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8e70045-c28d-479e-9e76-234f720d366e/Derivates/a3c87c1c-6da7-42e3-96c7-68499703e856.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g krewetek, surowych, średnich, obranych, świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
lub 250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 750.6 kJ / 179.4 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 707.8 mg
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5h 30min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 Min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Krewetki w sosie maślanym
25 Min