Zupa krem z resztek warzyw

Zupa krem z resztek warzyw

4.3 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 porcje

Składniki

  • 75 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 550 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 380 g wody
  • ¾ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 3 porcje

Sód 3320.7 mg
Białko 23 g
Kalorie 2780.5 kJ / 664.6 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 20.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 91.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...