Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 porcje
Składniki
-
75 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
550 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
380 g wody
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 3 porcje
Sód
3320.7 mg
Białko
23 g
Kalorie
2780.5 kJ /
664.6 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
20.3 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
91.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z warzyw
35 min