Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 pomidor przekrojony na pół
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, rzepy, pora), pokrojonych na kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
½ łyżeczki soli do smaku
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego do smaku
-
600 g wody
-
20 g oliwy z oliwek20 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
375 kJ /
90 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min