Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

4.7 77 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

Gołąbki bez zawijania
  • 1000 g wody
  • 25 g oleju
  • 1 ½ łyżeczkę soli
  • 50 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 150 g liści białej kapusty bez twardych części, pokrojonych na kawałki
    150 g liści kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonych na kawałki
  • 35 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 - 250 g mięsa wieprzowego, mielonego np. łopatki
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g kaszy manny
Sos
  • 40 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 500 g przecieru pomidorowego typu passata
  • 320 g wody
  • 80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • ¾ łyżeczki cukru
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2803.2 mg
Białko 31.2 g
Kalorie 3286 kJ / 785.4 kcal
Tłuszcz 49.6 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...