Urządzenia i Akcesoria
Kapusta czerwona na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
750 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
230 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
230 g wody
-
1 ½ łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 ½ łyżeczka soli
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 ½ łyżeczka cukru
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
620.4 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
753 kJ /
180 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makówki (Makiełki)
35 min
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Sos koperkowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Surówka z młodej kapusty
20 min