Urządzenia i Akcesoria
Sałatka brokułowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Sos
-
1 ząbek czosnku
-
100 - 120 g majonezu
-
100 g jogurtu naturalnego
-
sól do smaku
-
pieprz biały, mielony do smaku
Sałatka
-
500 g wody
-
3 jajka
-
450 g różyczek brokułu świeżych lub mrożonych, małych, bez grubych łodyg
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
-
100 g sera feta pokrojonego w kostkę
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
323.7 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1058.7 kJ /
253 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min