Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 1 ząbek czosnku
- 100 - 120 g majonezu
- 100 g jogurtu naturalnego
- sól, do smaku
- pieprz biały, mielony, do smaku
Sałatka
- 500 g wody
- 3 jajka
- 450 g różyczek brokułu, świeżych lub mrożonych, małych, bez grubych łodyg
- 100 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- 100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1058.7 kJ / 253 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 323.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1h 15 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Sałatka z nowalijek na parze
50min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1h 15 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50min
Sałatka gyros
1h 15 min