Sos koperkowy

Sos koperkowy

4.4 740 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • ½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
  • 250 g mleka
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g mąki pszennej
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 szczypty cukru
  • 140 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
    140 g śmietany UHT, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 160.4 kcal / 671 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 150.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...