
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście
- 250 g mleka
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g mąki pszennej
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 szczypty cukru
-
140
g śmietany UHT, 12% tłuszczu
lub 140 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 671 kJ / 160.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 150.2 mg
Alternatywne przepisy
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Modro kapusta
45 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos holenderski
15min
Sos pomidorowy
40 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min
Jajka w szarym sosie
40 min
Sos jogurtowy
5min
Sos pomidorowy Aurora
20 Min