Urządzenia i Akcesoria
Sos koperkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
250 g mleka
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 szczypty cukru
-
140 g śmietany UHT, 18% tłuszczu140 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
150.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
671 kJ /
160.4 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Sos jogurtowy
5 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos pomidorowy
40 min
Sos pieczarkowy
40 min
Sos beszamelowy
15 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min