Urządzenia i Akcesoria
Sos koperkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
250 g mleka
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 szczypty cukru
-
140 g śmietany UHT, 18% tłuszczu140 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
150.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
671 kJ /
160.4 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min
Sos pomidorowy Aurora
20 Min
Modro kapusta
45 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35 Min
Sos pomidorowy
40 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Kapusta gotowana
30 Min
Sos pieczarkowy
40 Min
Purée ziemniaczane
50 Min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 Min