
Urządzenia i Akcesoria
Sos koperkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
250 g mleka
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 szczypty cukru
-
140 g śmietany UHT, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
160.4 kcal /
671 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
150.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1h 10min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Sos curry
30min
Sos soubise
30min
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos pomidorowy Aurora
20min
Sos beszamelowy
15min
Sos pieczarkowy
40min
Kapusta zasmażana
1h 35min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Kapusta gotowana
30min