Surówka brokułowo-kalafiorowa
TM5 TM6

Surówka brokułowo-kalafiorowa

Składniki

  • ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście
  • 40 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 50 g różyczek brokułu
  • 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 - 100 g majonezu
  • 1 pomidor, pokrojony w kostkę (ok. 150 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
833 kJ / 199 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
9.6 g
Tłuszcz
18.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie