
Urządzenia i Akcesoria
Surówka brokułowo-kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g różyczek kalafiora
-
50 g różyczek brokułu
-
100 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g majonezu
-
1 pomidor pokrojony w kostkę (ok. 150 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
199.8 kcal /
836.1 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
10.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
442.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska