Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
Pierniczki
-
40 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
200 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
Lukier
-
100 g cukru
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
35.4 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
263.5 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Lukier
2 godz.
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Trzykolorowe muffinki
1 godz. 35 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min