Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
Pierniczki
-
40 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
200 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
Lukier
-
100 g cukru
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
35.4 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
263.5 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ozdoby z piernika
3h 40min
Wielkanocne babeczki
50min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35min
Bezowe duszki
3h
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Ciasto zebra
1h 35min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1h 25min
Tort tęczowy z lizakami
6h
Muffinki czekoladowe
50min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50min
Choinki z piernika
2h 30min