
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 75 g orzechów włoskich, łuskanych
- 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 4 jajka
- 200 g oleju słonecznikowego
- 150 g cukru
- 350 g mąki pszennej
- 2 czubate łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g wiórków kokosowych
Krem
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 461.5 kcal / 1931.1 kJ
- Białko
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 211.4 mg