
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
orzechów włoskich, łuskanych75 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
jajka4
-
oleju słonecznikowego200 g
-
cukru150 g
-
mąki pszennej350 g
-
cynamonu, mielonego2 czubate łyżeczki
-
proszku do pieczenia2 czubate łyżeczki
-
wiórków kokosowych75 g
Krem
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki500 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
461.5 kcal /
1931.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
30.7 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
211.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska