
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
75 g orzechów włoskich, łuskanych
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
4 jajka
-
200 g oleju słonecznikowego
-
150 g cukru
-
350 g mąki pszennej
-
2 czubate łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
-
75 g wiórków kokosowych
Krem
-
150 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
461.5 kcal /
1931.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
30.7 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
211.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Szarlotka tradycyjna
2 godz. 20 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.