Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

4.2 2.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 75 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 jajka
  • 200 g oleju słonecznikowego
  • 150 g cukru
  • 350 g mąki pszennej
  • 2 czubate łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 75 g wiórków kokosowych
Krem
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 461.5 kcal / 1931.1 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 211.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...