Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

4.2 2.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto
  • orzechów włoskich, łuskanych
    75 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    400 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • jajka
    4
  • oleju słonecznikowego
    200 g
  • cukru
    150 g
  • mąki pszennej
    350 g
  • cynamonu, mielonego
    2 czubate łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    2 czubate łyżeczki
  • wiórków kokosowych
    75 g
Krem
  • cukru
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 461.5 kcal / 1931.1 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 211.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...