Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło

4.0 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 250 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 75 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 75 g wody
  • ½ łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ½ łyżeczka soli
  • 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczka cukru
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g masła

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 201.7 kcal / 843.6 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 620.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...