
Urządzenia i Akcesoria
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
350 g
Składniki
-
pomarańczy (ok. 50 g), obranej, pokrojonej na kawałki, bez białych błonek½
-
jogurtu greckiego200 g
-
oleju słonecznikowego50 g
-
musztardy2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 ½ łyżki
-
miodu1 ½ łyżeczki
-
maku½ łyżeczki
-
soli morskiej1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
191.5 kcal /
801.2 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
87.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRESSINGI SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska