Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 100 g pieczarek konserwowych
- 150 g majonezu
-
100
g kwaśnej śmietany, gęstej
lub 100 g jogurtu naturalnego, gęstego - 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 214.2 kJ / 51.2 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 179.3 mg
Alternatywne przepisy
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20min
Sos gribiche
20min
Ćwikła
50min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Wielkanocny sos majonezowy
45min
Chrzan z jabłkami
15min
Sos jajeczny do chlebków naan
25min
Sos jogurtowy
5min
Tzatziki
15min
Pasta jajeczna
5min
Pasta z wędliny
10min