
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 170 - 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g cukru
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu (patrz wariant)
- 80 g rodzynek
- 40 g wiórków kokosowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 223 kcal / 933.7 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 81.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min