Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
45 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1050 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
750 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Sód
6533.2 mg
Białko
44.5 g
Kalorie
5073.5 kJ /
1212.6 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
38.9 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
178.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z groszku
40 min