Urządzenia i Akcesoria
Salsa tonnata
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porzioni
Składniki
-
300 g di olio di semi di arachidi
-
400 g di tonno in scatola in olio di oliva ben sgocciolato
-
6 acciughe fresche
-
2 cucchiai di capperi sotto sale dissalati
-
40 g di succo di limone spremuto fresco
-
2 cucchiai di aceto di vino bianco
-
6 tuorli a temperatura ambiente
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
271.3 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1987.9 kJ /
475.1 kcal
Tłuszcz
44.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Classiche italiane
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Vitello tonnato
25 godz. 30 min
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5 godz.
Antipasto piemontese
25 min
Fonduta
8 godz. 20 min
Zabaione
15 min
Bagna cauda
35 min
Vitello tonnato
24 godz. 45 min
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Vitello tonnato (per 2 persone)
5 godz. 35 min
Crespelle alla valdostana
2 godz.
Bonèt
2 godz.