Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g di carne di vitello in un unico pezzo (Ø 5-6 cm)
- 500 g di acqua
Salsa tonnata
- 100 g di olio di semi di girasole
- 30 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 2 cucchiaini di capperi sott'aceto
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di aceto di vino bianco
- 25 g di acqua
- 1 tuorlo d'uovo, a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2917 kJ / 698 kcal
- Białko
- 32.58 g
- Węglowodany
- 0.02 g
- Tłuszcz
- 63.05 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
24h 45 min
Roastbeef in salsa verde
40 min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Roastbeef
55 Min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Salsa tonnata
20 min
Tacchino in salsa tonnata allo yogurt
2j
Arrosto di vitello con carciofi
1 godz. 5 min
Vitello tonnato sottovuoto
5h
Salsa verde "Bagnet"
15min
Roastbeef in salsa verde con patate
40 min
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min