Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roastbeef
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 foglia di alloro fresco
- 1 spicchio di aglio
- 4 - 5 bacche di ginepro
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 3 grani di pepe nero
- 700 g di carne bovina, taglio scamone, in un solo pezzo
- 500 g di acqua
Salsa verde alla rucola
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olive verdi denocciolate
- 1 pizzico di sale
- 70 g di rucola
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato (per 2 persone)
5 Std. 35 Min
Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
5h 30min
Vitello tonnato
25 godz. 30 min
Roastbeef
55min
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Tonno di coniglio
48h
Salsa tonnata
20min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 Std. 30 Min
Peposo toscano
1h 30min
Filetto di maiale ripieno (TM5)
1h 10min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Roastbeef in salsa verde con patate
40min