Roastbeef in salsa verde con patate

Roastbeef in salsa verde con patate

4.7 167 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
7 porzioni

Składniki

Roastbeef
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 foglia di alloro fresco
  • 2 cucchiaini di sale grosso
  • 3 grani di pepe nero
  • 700 g di carne bovina, taglio scamone in un solo pezzo
  • 1 spicchio di aglio
  • 4 - 5 bacche di ginepro
  • 500 g di acqua
  • 400 g di patate a pezzi (2 cm)
Salsa verde
  • 40 g di mollica di pane bianco
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 70 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 filetti di acciughe sotto sale diliscate e dissalate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 tuorlo sodo a metà
  • 10 g di capperi sotto sale dissalati
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.7 g
Kalorie 1827 kJ / 436.7 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...