Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

4.2 68 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g wody w temp. pokojowej
  • 6 jajek
  • 120 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 75 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na kawałki
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 ½ łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • pieprz cytrynowy (opcjonalnie) do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 608.8 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 659.8 kJ / 157.7 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...