
Urządzenia i Akcesoria
Omlet z brokułami i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g różyczek brokułu małych
-
100 g szynki gotowanej pokrojonej w paski
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 jajek
-
30 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303.8 kcal /
1270.9 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
6.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
768.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska