
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g rukoli
- 100 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
30
g cebuli
lub 30 g cebuli szalotki - 200 g serka kremowego, light podzielonego na kawałki
- 1 jajko ugotowane na twardo przekrojone na pół
- ½ łyżeczki musztardy
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 101.3 kcal / 423.8 kJ
- Białko
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 333.2 mg