Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

4.5 63 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g koperku, świeżego tylko liście
  • 65 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 55 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 25 g pora pokrojonego na kawałki
  • 140 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 15 g masła
  • 850 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
  • 40 g makaronu, suchego, typu zacierki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 338.3 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 493.1 kJ / 117.9 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 18.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...